2012. november 20., kedd

A Kisvakond és egy újabb sütőtök :-)

Hát igen. Ebből is látszik, hogy szeretjük a sütőtököt. Még a Sün is, aki szintén családtag...Igaz is, róla nem esett szó ezidáig. Pedig nem utolsó sorban említendő. :-)
Szóval az újabb sütőtök története következik. Ez elment piacra, ez megvette, ez megpucolta, ez megsütötte, ez megfőzte...ééés ez az icike picike mind megette. :-D

Krtek is nagy érdeklődéssel figyelte az eseményeket.


No de itt van a tényleges recept.


Sütőtök krémleves:

Hozzávalók:

1 sütőtök (hogy mennyi, az attól függ mennyi levest szeretnénk)
1-2 szem nagy krumpli meghámozva
kevés tej/tejszín (ízlés szerint krémesíteni majd vele)
ételízesítő (én reformot használok, amibe nincs mindenféle méreg) / bio zöldségleves kocka (ez is azért a bio, mert nincs benne annyi tartósító)
+ fűszer opció: egy kis őrölt szerecsendió, só, bors, cukor/méz ízlés szerint

Elkészítés:

1.Meghámozom a sütőtököt (mondjuk legyen 1-1,5 kg a tök, amiből készül a leves) nagy kockákra vágom, majd sütőbe megsütöm (ahogyan egyébként is sütjük).
2.A  megsült kockákat és az apróra kockázott krumplit beleteszem a fazékba diónyi-két diónyi vajon átfuttatom majd adok hozzá valamennyi vizet és a fűszereket. Tovább párolom, hogy  a krumpli is megpuhuljon, közben adok még hozzá vizet, ha kell.
3.Ha a krumpli is puha merőkanállal az egészet magas falú edénybe teszem (nekem a botmixerhez van ilyen hosszú nagy poharam) és botmixerrel összetöröm teljesen krémesre.
4. Ezután megy vissza az egész a fazékba és most felöntöm vízzel (1,5 l – a tök mennyiségétől függ és hogy mennyire szeretjük hígan vagy éppen sűrűn a krémleveseket).
5.Összeforralom és adható még itt hozzá tej/tejszín.

6. És aztán az egészet a hasunkba töltjük! :-)


És mondanom sem kell persze, hogy ez a sütőtök téma kimeríthetetlen, így aztán még mindig lesz folytatás.;-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése